همزمانی افزایش صادرات نفت ایران به ۲.۲ میلیون بشکه در روز به گواه تانکر ترکرز و رکورد تورم ۶۳ درصدی گروه اقلام غذایی در مرداد طبق گزارش مرکز آمار به خوبی ضرورت دلارزدایی را نشان میدهد.
امروز و به دنبال عرضه ۲۰ هزار تن «گاز مایع» پالایش نفت شازند در بورس انرژی ایران، ۵۰ هزار تن تقاضا به ثبت رسید و در پایان پس از رقابت متقاضیان، گاز مایع در دو حجم ۱۰ هزار تنی مورد دادوستد قرار گرفت.
«میزان واقعی صادرات نفت ایران واقعی نیست.» این را همایون فلکشاهی، تحلیلگر و کارشناس ارشد مؤسسه انرژی کپلر مستقر در لندن میگوید. فلکشاهی موارد نقض این ادعای بلومبرگ را شرح داده و میگوید: «احتمالاً این تخمین عجیب و غریب شرکت ردیابی نفتکشها (Tanker Trackers) به میزان نفت ایران که روی آب ذخیره شده برگردد.»
مدیر پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی ضمن تشریح اقدامهای انجامشده برای بهرهبرداری از آخرین مرحله توسعه بخش دریایی پارس جنوبی، از صرفهجویی بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری در راهاندازی نخستین سکوی این فاز خبر داد.
وزیر نفت با بیان اینکه از آغاز دولت سیزدهم ۳۳ پروژه با سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد دلاری افتتاح شد گفت: تا پایان امسال نیز بهرهبرداری از ۶۷ پروژه نیمه تمام دیگر به ارزش ۱۵ میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید نفت خام ما هماکنون سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است و از نظر عملکرد و با توجه به گزارش شرکت ملی نفت ایران، تولید نفت ما سه میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی نیازمند حمایت سیاسی است، از افزایش حجم ذخیرهسازی گاز طبیعی به روزانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب تا سال ۱۴۰۶ خبر داد.
موسسه کپلر اعلام کرد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت خام ایران را در ماه جاری میلادی وارد کرده که بالاترین رقم از ۲۰۱۳ را نشان میدهد.
شفافیت معاملاتی گواهی سپرده نفت خام، فراهم شدن فرصت سرمایهگذاری برای سرمایههای خرد و ابزاری برای مصونسازی طبیعی نرخ ارز از ویژگیهای مهم گواهی سپرده نفت خام است.
با توجه به آمار مستخرج از وبگاه بورس انرژی ایران، در بحث صادرات فرآوردهها از طریق بورس انرژی از سوی شرکتهای دولتی بسیار شفافتر و موفقتر از شرکتهای بخش خصوصی عمل کردهاند.
مدیرعامل سابق بورس انرژی ایران گواهی سپرده نفتی را یک ابزار نوین مالی دانست که در صورت حمایت وزارت نفت دارای ظرفیتهای فراوان بهلحاظ سرمایهگذاری و مدیریت ریسک است.
ایران و عربستان در مجموع حدود ۳۷ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارند و میتوانند با سرمایهگذاریهای مشترک و تجارت هماهنگ در بازار نفت، نقش بهسزایی در ایجاد امنیت انرژی جهان بازی کنند.
ایران در ۵ ماه گذشته روزانه بیش از ۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده؛ کارشناسان دلیل این رشد را در کاهش شدت تحریم ها و تمایل کشورهایی همچون چین برای خرید نفت از کشورهای تحت تحریمی همچون ایران می دانند.